Σοφία Μπόμπολη, Εικαστικές ΔημιουργίεςGo to content

Main menu

Εκθέσεις μπατίκ

Γκαλερί


Εργαστήρι ShipArt, 10 Μαΐου-10 Ιουνίου 2012
(Ατομική έκθεση μπατίκ)
O Αριστοτέλης αναφέρει ότι η τέχνη μιμείται τη φύση. Υποστήριζε ότι η μίμηση επιτελεί ευεργετική ψυχολογική λειτουργία που την ονόμασε " κάθαρση".

Για μένα η φύση αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Στα έργα που παρου
σίασα σε αυτήν την έκθεση, υπάρχει η συνάντηση δύο χωρών, της Ελλάδας και της Ινδονησίας, γιατί δείχνω την ελληνική φύση μέσα από την τεχνοτροπία μπατίκ. Όπως είναι γνωστό η πατρίδα του μπατίκ είναι το νησί Ιάβα της Ινδονησίας.

Έτσι, χρησιμοποιώντας τα βασικά εργαλεία του μπατίκ, το "τζάντιγκ" για τη γραφή και το κερί για το κρακελάρισμα, αλλά και όχι μόνο αυτά, χρησιμοποιώντας αλάτι, νερό και οινόπνευμα και παίζοντας με τα όρια και τα ίχνη του χρώματος, γύρω και μέσα από τα φύλλα, που είναι οι δείκτες που χαρακτηρίζουν την ελληνική φύση, παρουσιάζω τις συνθέσεις της παρούσας έκθεσης.

Συνθέσεις δουλεμένες σε μετάξι και βαμβακερό, δύο φυσικά υλικά. Το μετάξι λέγεται ότι προστατεύει την αύρα. Έτσι θεωρώ ότι το μπατίκ είναι ανάλαφρο, δροσερό, ευχάριστο στην κατασκευή και μπορεί να αποτελέσει ένα έργο τέχνης που φοριέται.

Προσωπικά, μου αρέσει να δουλεύω έργα μπατίκ γιατί προσφέρουν  ποικιλία στην "κουζίνα" του καλλιτέχνη. Μπορούν να δουλευτούν κρύα, ζεστά, με μεικτές τεχνικές κλ
π.

Έργα
Back to content | Back to main menu